Občni zbor 2020

Občni zbor planincev januar 2020
Novica o povišani članarini s strani PZS ob prihodu v Delovo dvorano, ni pokvarila prijetnega snidenja, čeprav smo morali pred blagajničarko Sonjo malo globlje seči v žep. Pred uradnim začetkom 49. Občnega zbora Planinskega društva Delo smo se, kot vedno, prisrčno pozdravili tudi z gosti, našimi dolgoletnimi prijatelji iz PD Grafičarja in nekaterimi znanci drugih društev, s katerimi se radi družimo. Občnemu zboru je predsedoval Pavle Kljun, v predsedstvo sta bili imenovani še Stanka Kekec in Vera Resnik. Udeležba je bila dobra, prisotnih je bilo 31 članov. Tokrat se je zbora prvič udeležil novoimenovani predsednik PD Grafičarja Boris Lukač, ki je izrazil željo, da se obdrži in nadaljuje skupno delo in prijateljstvo in da bomo v letu 2020 uspešno realizirali začrtane skupne izlete. Predsednik PD Delo Dušan Resnik je prebral poročilo o preteklem delu in posebej poudaril, da bo aktivnost društva ostala le, če si bomo s skupnimi močmi prizadevali izpeljati pripravljeni program. Marinka Koželj Stepic, predsednica meddruštvenega odbora PD Ljubljana je spet pohvalila povezanost in vztrajnost našega društva, ki trenutno šteje 65 članov. Dejala je, da je povišana članarina premišljena poteza glede odgovornosti in prilagoditve zavarovanja v gorah, saj se zadnja leta beleži vse več nesreč.
Čestitali smo dolgoletnemu članu PD Delo Janezu Porenti, ki je v novembru 2019 praznoval častitljivih 90 let. Janez, znan hribolazec in poznavalec gora je bil med drugim tudi večletni predsednik našega društva in predsednik častnega razsodišča. Tudi na tem zboru je jasno in glasno podal oceno častnega razsodišča za preteklo leto. Z minuto molka smo se poslovili od dolgoletnega člana in prijatelja Slava Milosavljevića, ki nas je, žal, lani za vedno zapustil.
Čas hitro teče in spet so bile pred nami nove volitve članov v društvene organe. Za novega »starega« predsednika društva PD Delo je bil ponovno soglasno izvoljen Dušan Resnik, namestnica predsednika bo naslednja štiri leta Milena Drinovec. Imenovali smo tudi nove (stare) člane ostalih komisij, odborov in odsekov in jim zaželeli uspešno delo.
Tudi tokrat smo pred razhodom zbor zaključili ob polni mizi dobrot, poklepetali o preteklih pohodih (beri: vzponih) in se veselili novih. Med drugim naj bi se letos podali tudi na pot po Limskem kanalu, Polhograjskih dolomitih, Južnemu Velebitu, Matkovem kotu, pohodu ob izviru Završnice, Gelatovcu, dolini Drage in se udeležili drugih tradicionalnih srečanj. Z željo, da se nam bodo tam gor v hribih, kjer je razpoloženje vedno veselo, pridružili še novi prijatelji.
Planinski pozdrav
Sonja

Za povečavo klikni na posamezno sliko

Dragonja
Pivška jezera
Izlet v neznano 2021
Druženje PD Delo-Grafičar1
Sivka in Sv Urban
50 let društva
Krim, Gašperičev pohod
Rodica
Kofce, Veliki vrh
Občni zbor 2021
Korada 812m
Javorniki
Galetovec
Završnica.
Gašperičev pohod na Krim 2020
Trupejevo poldne 2020
Raskovec.
Matkov škaf 2020
Dolina Drage
Govejk
Občni zbor 2020
Primorska 2019
Izlet v neznano 2019
Dan PD Grafičar
Vršič
Govor
Cres, druženje s PD Grafičar
Krim 2019
Ogradi
Matkov kot
Vitranc
Predstava
Rogla, 2019
Brač
7 slapov
Smokuški vrh
Kopitnik
Občni zbor, 2019
Žbevnica, 2018
Medvednica, druženje 2018
Gledališka predstava, 2018
Vrata, druženje s PD Grafičar
Vrata 2
Gašperičev pohod, 2018
Kompotela, 2018
Češka koča, 2018
Trnovski gozd, 2018
Severni Velebit, srečanje s PD Grafičar 2018
Kisovec , druženje s PD Grafičar 2018
Jurčičev pohod, 2018
Sveta Trojica
Kopitnik 2018
Občni zbor 2018